Google
 

Dienstag, 28. August 2007

Sütlü Un Helvasi(Bursa Yöresinden)



Tavsiyeler:
Dolmalik fistik yoksa alternatif olarak sicak suda beklettiginiz bademleri soyup bicak yardimiyla ince serit olarak kesin,
dolmalik fistik yerine onu da kullanabilirsiniz.
Seker ilave ettigim sütü mikrodalgada iki dakika isittim ilik olmasina dikkat edelim.

Malzemeler:
250 ml sivi yag
200 gr un
1 litre süt
400 gr seker
1 avuc dolmalik fistik yada iri kiyilmis badem
Yapilis Tarifi:
Tencere koydugumuz sivi yaga unu ve dolmalik fistiklarimizi
ayni ayni anda ilave ediyoruz.

Fistiklar koyu pembe oldugunda unumuzun yeterli derecede kavruldugunu anliyoruz.

Daha önce seker ilave ettigimiz ilik sütü (sütün kaynak olmamasina dikkat edelim) tenceremize ilave edip devamli karistirarak pisiriyoruz.

Kaynamaya basladiginda ocagin altini bir miktar kisin. Iyice koyulasinca atesten alarak genis bir kaba (tepsi) bosaltin.
Ilik olarak servis yapin. Arzuya göre üzerine tarcin koyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Keine Kommentare: