Ben yesil mercimegi önce düdüklü tencerede 5 dakika kaynattim.
Corba daha cabuk oldu ve harika bir tadi vardi, cok begenildi.
Malzemeler:
1 su bardagi yesil mercimek
1/2 su bardagi sehriye yada
evde kesilmis hamur parcalari
2 adet kuru sogan
1 tatli kasigi salca
2 yemek kasigi sivi yag
5-6 bardak etsuyu yada (etsuyu tablet)
tuz,biber,nane
Yapilis Tarifi:
Mercimekler ayiklanip yikanir.Tuzsuz suda haslanir.Kara suyu dökülür.
Baska bir tencereye sivi yag ve incecik dogranmis soganlar konur.Soganlar kavrulurken salca eklenir.Et suyu yada etsuyu tabletiyle 5-6 bardak su ilave edilir.
Haslanmis mercimekler konur.Kaynadiktan sonra sehriye yada evde kesilmis hamir parcalari ve tuz atilir.
Hamurlar yumusayinca atesten alinir.
Arzuya göre bir kasik tereyagi yada sivi yagda nane ve pulbiber kizdirilip üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen