Google
 

Dienstag, 31. Juli 2007

Gedeckte apfel kuchen (Üstü örtülü elma pastasi)






Malzemeler:
600 g un
1 Pck. kabartmatozu
200 g margarin/tereyag
100 g seker
1 tutam tuz
1 limon kabugu rendesi
1/4 l süt


üzeri icin:
1,5 kg hafif eksi elma
1 limon suyu
150 g seker
1 tatli kasigi tarcin
250 g kuru üzüm

bunlarin disinda:
biraz un acmak icin
1 yumurta sarisi
üzerine sürmek icin
150 g pudra sekeri
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasi su

Yapilisi:

Karistirma kabina aldiginiz un ve kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra ortasini acin.margarin vaya tereyagini kücük parcalar halinde unun ortasina, seker, tuz,limon kabugu rendesi ve sütü de ilave ederek güzel bir hamur hazirlayin. Hazirladiginiz hamuru foliye sararak bir saate yakin buz dolabinda dinlendirin.
Bu arada dörde bölüp kabuklarini soydugumuz elmalari küp seklinde dograyarak bir tencereye alin, kuru üzümü, sekeri, tarcini, bir cay bardagi su ve limonu ilave ederek kisik ateste elmalarin hafif senmesini saglayin.
Hazirladigimiz hamurun yarisini ince acarak yagladigimiz firin tepsinin altina, suyunu süzdügünüz malzemeyi sogutarak üzerine ve son olarak hamurun diger yarisinida acip tepsinin üstünü örtün. Yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derece firinda 30 dakika pisirin.
Firindan aldiginiz sicak pastanin üzerine pudra sekeri,limomsuyu ve su ile elde ettigimiz karisimi sürerek sogumaya birakin.

Afiyet olsun...

Keine Kommentare: