Google
 

Dienstag, 31. Juli 2007

Kirazli Kek

Malzemeler :
175 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı kuru üzüm
1, 5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
25 adet ikiye bölünmüş taze kiraz
1, 5 su bardağı ikiye bölünmüş kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı :
Süslemek için kullanacağınız taze kirazları, kayısı reçelini ve kiraz şekerlemelerini ayırıp diğer bütün malzemeyi robota koyun. 1-2 dakika çırpın.

Hazırladığınız karışımı dikdörtgen şeklindeki kek kalıbına dökün. Kekin üzerini düzleyin, kiraz şekerlemelerini üzerine serpin ve elinizle şekerlemeleri içeriye doğru itin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 2 saat kadar pişirin. Fırından çıkarıp kalıpta birkaç dakika bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

İkiye bölünmüş kirazları kekin üzerine dizin. Kayısı reçelini parlatması için kirazların üzerine bir fırça yardımıyla sürün.

Keine Kommentare: