Google
 

Dienstag, 31. Juli 2007

Käse Sahne Torte (Peynirli kremali Pasta)



Malzemeler:

Tabani Icin
250 g Un
125 g Margarin
60 seker
1 tutam tuz
1 Yumurta

Üzeri icin:

1000 g Labne peyniri
8 Yumurta
8 yemek kasigi seker
1 paket sahne pudding (toz)
2 paket krema (400ml)
Hazirlanisi:

Un, sogutulmus margarin, seker, tuz, yumurta ile güzel bir hamur yogrulur. Hazirladigimiz hamuru bir folya ile paketlenip yarim saat buzdolabinda bekletilir.
Bu arada ici hazirlanir. Yumurtalar beyaz ve sari ayrilir. Beyazi kar halinde cirpilir. crema da ayrica kar halinde cirpilir.

Karistirma kabina aldigimiz labne peyniri,yumurtalarin sarisi ve seker iyice cirpilir. Sonra hazir aldigimiz pudding tozu ilave edilir. Sirasiyla önceden hazirladigimiz yumurtanin aki ve kremayi da yavasca karistirarark ilave edip, pastamizin icini hazirlamis oluyoruz.
Buz dolabinda beklettigimiz hamurumuzu el yardimi ile 32cm capindaki pasta kalibimiza yayiyoruz. Kenarlari bir cm yüksek olacak sekilde.
Sonra hazirladigimiz ic malzemesini de kalibimiza bosaltiyoruz.

180 derece ayarladigimiz firinda önce 30 dakika pisiriyoruz. Sonra bicak ucu yardimiyla kalibi enine sadece cizgi halinde yuvarlayarak (yarimcm) kesiyoruz ve tekrar bir 40 dakika pisiriyoruz.
Firindan ciktiktan sonra ters cevirip sogumaya birakiyoruz.

Afiyet olsun...

Keine Kommentare: